2013. augusztus 28., szerda

Érdekességek és bakik 12.


Az Arrowban szereplő John Diggle Afganisztánban szolgált, ezt többször elhangzik a széria folyamán. A 16. részben Dig megemlíti, hogy beszél arabul, Afganisztánban azonban a hivatalos nyelv a pastu, úgyhogy a férfi inkább Irakban boldogulna a nyelvtudásával (habár Afganisztán egyes részein megértik az arabot is, ez tény, de a népesség zöme inkább a pastut beszéli).




A sorozat több, hivatalos promóciós poszterén Oliver ruhátlan felsőtesttel látható, viszont nincs rajta az a tetoválás, amivel be tud férkőzni az orosz maffiába. Ez az ábra a sorozatban a mellkasa bal felső oldalán látható.



A Queen család kastélyát a kanadai Brit Columbiában lévő Hatley Castle "alakítja". Ugyanez az épület szerepelt a Smallville c. sorozatban (mint Lex Luthor otthona), de az X-Men-filmekben a mutánsok és X professzor is itt laknak.



Az éneklős jelenetekben Mark Campbell kölcsönözte a hangját Michael J. Foxnak.



Azért a DeLoreant választották az időgép-autónak, hogy az 1955-ben élő emberek számára egyértelmű legyen a felfelé nyíló ajtók és az egész megjelenése alapján, hogy idegen járművet látnak.



Az első rész egyben a népszerű színész, Billy Zane első filmszerepe (Biff haverjainak egyike), a másodikban pedig a kisfiú Elijah Wood tűnik fel az egyik jelenetben (piros felsőben).



A 2015-ös USA Today, amit Doki mutat Martynak, október 22-i dátummal jelent meg, ami Christopher Lloyd születésnapja.



A Szellemirtókban a Zuul által megszállt Dana démoni hangját a rendező, Ivan Reitman kölcsönözte, míg Gozerét Paddi Edwards, színésznő.



Ahhoz a jelenethez, amikor a film végén a habcsókemberke maradványai a pukkancs hivatalnokra zúdulnak, mintegy 50 gallonnyi (190 liter) borotvakrémet használtak, ami szinte elsöpörte William Athertont.



Amikor Venkman Danához megy, ott találja megszállva Zuul által. Később azt mondja a telefonba Egonnak, hogy benyugtatózta Thorazinnal. Ha Peter randira ment, hogyhogy volt nála ebből a gyógyszerből?



Kárpáti Vigot Wilhelm von Homburg jászotta, az utómunkák során viszont minden szövegét leszinkronizálták Max von Sydow-val.



A pszichiátert, aki a diliházban Vankmannel beszélget, Bill Murray testvére, Brian Doyle-Murray játssza.



A tárgyalóteremben Wexler bíró felismeri a Scoleri testvérek szellemeit, akiket ő ítélt villamosszék általi halálra, New York államban azonban 1965-ben eltörölték a halálbüntetést, Wexler pedig túl fiatal volt ahhoz a film cselekményéhez képest (azaz 24 évvel korábban), hogy gyilkossági ügyekben bírónak választhatták volna.



A Halálos fegyver 2-ben Riggs az eredeti elképzelés szerint meghalt volna a hajós lövöldözés végén, de a jövőbeli folytatások miatt életben "tartották" a karaktert (bár háromszor is belelőttek). Az író, Shane Black emiatt kilépett a produkcióból.



Habár Arjen Rudd diplomáciai mentességre hivatkozva követi el a bűncselekményeit, ez a mentesség közel sem jelent teljes büntetlenséget. Ha egy diplomata bűnőzésre adja a fejét (pláne hidegvérrel lelő egy rendőrt), akkor vizsgálat indul ellene, megvonhatják a diplomáciai mentességét, és hazarendelhetik, hogy a saját országában nézzen szembe az igazságszolgáltatással. Rudd ráadásul nem is a dél-afrikai követségen, hanem a konzulátuson dolgozik, ami másmilyen jogi és diplomáciai státusszal jár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése