2013. november 22., péntek

Star Warsos kakukktojások 2.

A Birodalom visszavágban, a Bespin védelmét megszervező Lando egyik jelenetében látható egy technikus, aki valamilyen eszközt cipel a hóna alatt. Ez a valami nem más, mint George Lucas fagylaltkészítő gépe.



Közismert baki az Egy új reményben, hogy a Halálcsillagon az egyik rohamosztagos lefejeli az ajtót, mielőtt belépne abba a helyiségbe, ahol Artu és Thripio rejtőzik. Arról viszont már kevesebben tudnak, hogy ezt a "poént" A klónok támadásában már direkt sütötték el, mégpedig abban a jelenetben, amikor Jango Fett űrhajója felszáll a Kaminoról. Ahogy felsiet a beszállórámpán, és leereszkedik a zsilip, telibe találja szegény Jango fejét.

A klónok támadásában láthatjuk a Coruscant utcaszintjét, jó sok fényreklámmal és hologrammal. Az egyik ezek közül a Skywalker Sound logója.

A Sith-ek bosszújában látható "műtőasztal" és környéke, amin Anakin fekszik, a felső kameraállásból a későbbi Birodalom emblémáját rajzolja ki.

A Jedi visszatér Special Edition végén van egy tömegjelenet, ahol egy rohamosztagos "crowd surfingel".

 
Szintén A klónok háborújában látható Indiana Jones kalapja (egy fejvadász, Cad Bane kezében).

A Star Trek - Kapcsolatfelvétel című, nyolcadik mozifilm egyik csatajelenetében feltűnik a Millenium Falcon.


Kizárólag az Special Edition-verzióban látható az a snitt, amikor az Egy új reményben Mos Eisleyból felemelkedik egy űrhajó (a kép bal felső sarkában). Az nem más, mint az Outrider, Dash Rendar hajója A Birodalom árnyai című számítógépes játékból és az Árnyjáték című regényből.


Az Én kicsi pónim egyik epizódjában snittről snittre lemásolták az Egy új remény végén látható ünnepséget.


Ahmed Best kölcsönözte a hangját (és játszotta elő a mozdulatait) Jar Jarnak az Új trilógiában, ám azt talán már kevesebben tudják, hogy a színész maszk nélkül is feltűnik, mégpedig A klónok támadásában, ahol egy bár egyik vendégét alakítja (név szerint Ackh-Med Beqet). A bal oldalon álló, lilás bőrű twilek nő nem mellesleg George Lucas egyik lánya, Katie.


Ugyanebben a jelenetben Anthony Daniels, azaz Thripio megszemélyesítője is látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése